A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Управління ДСНС України в Хмельницькій області відзначило Лісовогринівецьку комунальну службу порятунку - кращою в області

Дата: 11.01.2018 14:22
Кількість переглядів: 1176

З реформою ДСНС в рамках децентралізації важливу роль у гасінні пожеж та забезпечення безпеки об’єднатих територіальних громад відіграє місцева пожежна охорона, процес створення якої  нині триває в Україні. 

Торік на охорону 14-ти сіл Лісогринівецької об’єднаної територіальної громади Хмельницької області стала новостворена місцева пожежна охорона с.Аркадіївці. За перший рік роботи вогнеборці здійснили понад 50 бойових виїздів, 11 з яких - пожежі в житловому секторі. А ще ліквідовували локальні пожежі торф’яників, розчищали дороги від снігів, визволяли автівки з заметів, розкорчовували дерева після негод, рятували потопельників. Окрім у підрозділі відбулося суттєве оновлення матеріально-технічної бази. Зокрема, Лісогринівецька громада придбала своїм охоронцям сигнально-гучномовний пристрій, водолазний термозахисний костюм, моторний надувний човен. Завдяки цьому хлопці тепер можуть діставати людей з-під криги.  А для того, аби підрозділ міг рятувати людей із задимлених приміщень, вдалося придбати сучасні англійські апарати захисту органів зору та дихання на стисненому повітрі. Окрім того, за сприяння ГУ ДСНС України у Хмельницькій області  вогнеборці з Аркадіїєвець пройшли професійне навчання, успішно склали атестацію і здобули звання “Рятувальник”. Після чого місцева пожежна охорона с.Аркадіївці рішенням органів місцевого самоврядування перетворилася у Лісогринівецьку місцеву аварійно-рятувальну службу. До слова, нині у команді працює 9 чоловік, однак вже незабаром штат збільшать до 14.

У 2018 має зрости не тільки кількість вогнеборців, але й їхнє фінансування. Торік це було 900 тисяч гривень, нині на потреби МПК заклали 1 млн. 200 тис. грн. Для Хмельниччини це рекордна сума. В обласному відомстві ДСНС упевнені, що Лісогринівецька комунальна служба порятунку – краща в області. Лише від початку 2018 року сільські рятувальники вже встигли ліквідувати дві пожежі житлових будинків. Заступник сільського голови Лісогринівецької сільської ради Олег Рудик запевняє, що 8-тисячна громада нині почувається безпечнішою. “Через віддаленість деяких сіл від пожежно-рятувальних підрозділів час прибуття пожежно-рятувального автомобіля складав 20-25 хвилин, нині наша комунальна пожежна охорона встигає максимум за 10-12 хвилин, тобто не втрачається дорогоцінний час”, - пояснив посадовець.

Децентралізаційна реформа і співпраця із Службою порятунку Хмельниччини стала поштовхом для розбудови сільської пожежної охорони.  Збавляти оберти тут не збираються, а надалі планують підвищувати кваліфікацію особового складу та модернізувати матеріально-технічну базу.  Адже безпека громади – в пріоритеті!

 ГУ ДСНС України у Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь