A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Представники об’єднаних громад заходу України зібрались у Тернополі

Дата: 29.01.2018 15:31
Кількість переглядів: 885

Протягом 26-28 січня для представників об’єднаних громад західних областей України провели першу сесію “Школи локальної демократії”.

Фото без опису

У даному заході брали  участь представники Лісовогринівецької ОТГ -  Купельський Леонід, Прокопченко Тетяна та Філіпчук Зоя.

Фото без опису

 

“Команди змін” до яких входять депутат, працівник ради та громадський активіст з громад з Тернопільської, Львівської, Хмельницькою, Чернівецької областей знайомились з особливостями роботи органів самоврядування у процесі децентралізації. Виконавчий директор ТРВ “Асоціації міст України” Ігор Гірчак порівняв життя до та після об’єднання у громади і розповів про децентралізаційне законодавство.

Фото без опису

 

Оскільки в громадах мешканці все активніше проявляють свою активність та прагнення долучатись до змін – значну частину приділили темі реєстрації громадської організації. Василь Марцинкевич – заступник начальника Управління державної реєстрації – начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань надав усі необхідні для реєстрації зразки документів та розповів, як покроково зареєструвати громадську організацію. Учасники відзначили важливість даної теми, оскільки до них часто звертаються за консультаціями мешканці їх громад.

Звершив перший день Олег Соколовський – начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради, який розповів про програми, що діють в місті, правила благоустрою, особливості прибирання та озеленення міста.

Фото без опису

 

Протягом другого дня учасники розглядали «Методи впровадження інструментів участі» та позитивні приклади інших міст. Тему професійно розкрив експерт Інституту політичної освіти Володимир Феськов. Ця тема стала ключовою на першій сесії, оскільки по поверненню у громади “команди змін” повинні проаналізувати вже діючі інструменти та визначити три, які впровадять до кінця року.

Завершився другий день майстер-класом від міського голови Тернополя Сергія Надала, який розповів про застосування новітніх технологій в управлінні муніципалітетом. “Ми спілкувались з учасниками про використання новітніх технологій в управлінні громадою. Я презентував ті сервіси, які вже успішно працюють в Тернополі та розповів про наші плани у даному напрямку. Громади роблять лише перші кроки у цій сфері, тому їх цікавить все – як запровадити, які проблеми виникають, як громадськість сприймає нововведення? Сподіваюся, учасники отримали відповіді та зможуть скористатися досвідом Тернополя для покращення життя мешканців у своїх громадах” – зазначив очільник Тернополя.

Фото без опису

 

Третій день був присвячений презентаціям громад і темі ефективної комунікації та співпраці громади і влади.

Фото без опису

 

Волонтерка Корпусу Миру Мері Фасано розповіла, що потрібно робити, щоб почути громаду та як зробити з активістів союзників, а не опонентів. Керівник ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Максим Черкашин розповів про типові помилки, які допускають, як представники влади так і громадські активісти при комунікації та що потрібно зробити, щоб їх уникнути.

Громади – учасники проекту:

  1. Волочиська ОТГ, Хмельницька обл.
  2. Летичівська ОТГ, Хмельницька обл.
  3. Лісовогринівецька ОТГ, Хмельницька обл.
  4. Ходорівська ОТГ, Львівська обл.
  5. Сокирянська ОТГ, Чернівецька обл.
  6. Глибоцька ОТГ, Чернівецька обл.
  7. Вишнівецька ОТГ, Тернопільська обл.
  8. Хоростківська ОТГ, Тернопільська обл.
  9. Лановецька ОТГ, Тернопільська обл.
  10. Зборівська ОТГ, Тернопільська обл.

 

Проект «Школа локальної демократії» реалізовують громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з Тернопільським регіональним відділенням “Асоціації міст України” за підтримки фонду NED.

 

Фото без опису

Автор: 
Максим Черкашин

(доповнення) Купельський Леонід


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь