A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День Перемоги

Дата: 10.05.2018 10:45
Кількість переглядів: 887

9 травня 2018 року у Лісовогринівецькій об’єднаній територіальній громаді відбулися ряд заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення та 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У кожному селі громади відбулися панахиди та концертні дійства, на яких були присутні діти учасників Другої світової війни, внуки, правнуки визволителів та інші жителі.

 

 

 

Голова Лісовогринівецької сільської ради Віталій Гралюк, заступники сілського голови Євген Загарук та  апарат Лісовогринівецької сільської  ради, учні навчальних закладів громади, місцеві жителі, інші поклали квіти та вінки біля обелісків та пам’ятників загиблих воїнів.

 

Віталій Гралюк привітав усіх ветеранів та учасників бойових дій із визначною датою для усього нашого народу, та подякував їм за життя та відданість своїй Батьківщині.

Урочисто учасники прийшли до місцевих пам’ятників загиблим воїнам-визволителям, де священики місцевих релігійних громад відправили панахиду за убієнними.

 

 

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих у Другій світовій війні і тих героїв, які сьогодні віддали своє життя на Сході нашої країни.

 

 

Під час дійства звучали патріотичні пісні, які брали за душу і пронизували до сліз у виконанні учнів місцевих шкіл, вокальних гуртів та гостів заходу.

 

 

 

 

У селі Скаржинці, за участю старости села Назарова Олексія Васильовича та представників апарату Лісовогринівецької сільської ради відбулося, на кладовищі, покладання квітів біля могили загаблих воїнів. Також завітали до очевидиці страшної війни, Дацишиної Олени Іванівни.

 

 

 

У Терешівцях також відбулися урочистості на яких були присутні староста села Малик Тетяна михайлівна, директор школи Бакалець Валентина Іванівна, священник отець Максим, який на сільському кладовищі провів панахиду біля могил невідомих визволителів села. Також  були присутні й інші гості і жителі громади.

 

 

 

У Стуфчинцях провели мітинг-реквієм по загблим воєнам Другої світової війни. Священник села, отець Борис, провів панахиду біля пам'ятників, після цього за участю учнів Стуфчинецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Староста села Джумига Микола Антонович та заступник сілського голови Загарук Євген Васильович привітали усіх із визначною датою для усього нашого народу.

 

 

 

 

Віддати шану перед визволителями організувались мешканці села Гнатівці. Староста Євсюкова Оксана Віталіївна, директор сільської школи Бандровська Олена Дем'янівна, учні, підприємці та представник апарату Лісовогринівецької сільської ради  Поліщук Альона Леонідівна, здійснили покладання квітів біля пам'ятників та хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих у Другій світовій війні.

 

 

 

Свято відбулося і у невеличкому селі Тиранівка. Також за участю старости села Оніщук Нелі антонівни, священника отця Ігоря та представників місцевої влади та односельчан, відбулося свято Перемоги.

 

 

Жителі села Шпиченці розпочали відзначати свято зі служіння панахиди. Після молитви за загиблими героями Другої світової війни відбулась концертна програма, яку організували Ковпак Тетяна - директор будинку культури та Князь Юлія - сільський бібліотекар разом із односельчанами. На заході були присутні староста села Рибак Михайло Олексійович та секретар сільської ради Бех Інна Олександрівна.

 

 

 

У селі Ходаківці по завершенні діти випустили в небо символ миру- голубів!

Староста села Ловін Василь Зіновійович привітав усіх мешканців села зі святом та побажав, щоб майбутні нащадки ніколи не відчули запаху пороху куль, а лунав лише дитячий сміх на вулицях села. Також з щирими привітаннями виступив і депутат сільської ради Лежанський Василь Васильович.

 

 

 

 

Вічна слава і пам'ять вам дорогі наші визволителі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь