A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

30 серпня відбулися тактичні навчання по ліквідації настідків ДТП на території Лісовогринівецької громади

Дата: 31.08.2018 14:57
Кількість переглядів: 1152

Рятувальники Лісовогринівецької місцевої пожежної охорони – аварійно- рятувальної служби, медики та поліцейські провели спільні навчання з ліквідації наслідків ДТП

30 серпня на території  Лісовогринівецької ОТГ відбулися навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та пожеж, пов’язаних із ДТП.

Участь у навчаннях взяли: заступник голови  Лісовогринівецької сільської ради, особовий склад Лісовогринівецької служби порятунку, представники Хмельницького районного відділу поліції та Хмельницького обласного центру екстреної  медичної допомоги та медицини катастроф.

Такі навчання провели з метою гарантування належної взаємодії між залученими службами у випадку виникнення необхідності гасіння пожеж та деблокування потерпілих у дорожньо-транспортних пригодах.

Розпочалися навчання із обговорення  важливості виконання кожною службою властивих для них функцій та налагодження алгоритму сповіщення про подію. Не менш важливим завдання є проведення зонування місця інциденту та гарантування безпеки працівників екстрених служб.

Начальник комунальної установи Лісовогринівецької МПО-АРС Борис Кривенко  під час наради зазначив: « За результатами розвідки місця ДТП рятувальникам слід визначити дві речі: перше – чи потрібні підрозділу місцевої аварійно-рятувальної служби  додаткові сили для реагування, а друге – можливі небезпеки. Вони бувають зовнішні і внутрішні. Зовнішні це дерева, стовпи, які можуть обвалитися, лінії електропередач,. Внутрішні чинники – це небезпека від самих авто, тобто, розлите пальне, електричний струм або встановлена газова установка».

Після чого розпочалась практична фаза. Згідно із легендою, відбулося зіткнення двох легковиків. Внаслідок ДТП постраждало 2 пасажирів з легкового автомобіля. Постраждалі внаслідок аварії отримали травми  різного характеру. 

Працівники поліції по прибуттю обмежили доступ до місця ДТП та здійснювали регулювання руху, який був обмеженим.

Під час навчань рятувальники відпрацювали навички деблокування людей із салону пошкодженого транспортного засобу використовуючи електро та гідроінструмент. Комунальні вогнеборці  практикувалися виймати постраждалих із понівечених транспортних засобів,  надавати першу домедичну допомогу, зупиняти кровотечі і передавати їх медикам , а також допомогли транспортувати постраждалих до карети швидкої.

Заступник Лісовогринівецького сільського голови Олег Рудик підсумував проведені навчання й зазначив, що оперативність та злагодженість дій всіх служб цивільного захисту, що залучаються до ліквідації наслідків ДТП, стають запорукою рятування найціннішого – людського життя, а проведення таких навчань дозволяє відпрацювати спільні дії та у подальшому зберегти здоров’я людей, що потрапили в небезпеку».

 

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь