A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вдосконалення системи цивільного захисту у Лісовогринівецькій громаді

Дата: 31.01.2019 14:36
Кількість переглядів: 885

                  

30 січня у м.Києві відбулася конференція, яка дала старт ініціативі «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України». Даний проект впроваджується Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”, яка фінансується Європейським Союзом та його державами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, та Швецією.

 

Проект підтримується на Європейському та Державному рівні, тому на конференції були присутні:

  • В`ячеслав Негода, Перший заступник Міністра, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України;
  • Ян Пєкло, Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні;
  • Руслан Білошицький, Генерал-лейтенант, Заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій;
  •  Бенедікт Германн, Перший секретар з питань децентралізації Представництва Європейського союзу в Україні;
  • Д-р. Андрей Хорват, Заступник директора програми “U-LEAD з Європою” від GIZ.

Участь у заході брали представники від 30 об’єднаних територіальних громад та представники Головних Управлінь ДСНС з шести областей України.

Лісовогринівецька сільська ОТГ увійшла у 30-ку переможців із 147 громад-учасників, завдяки чому даний проект буде успішно реалізований і в нашій громаді.

Громаду на конференції  представляв заступник сільського голови Олег Рудик, який зазначив: - «Жителі нашої громади повинні відчувати себе захищено та бути впевненими, що у будь-яку хвилину служби цивільного захисту можуть оперативно відреагувати на надзвичайну ситуацію та прийти населенню на допомогу».

 

Метою Ініціативи є покращення системи цивільного захисту в ОТГ шляхом створення добровільних пожежних команд та підготовка таких команд, до виконання конкретних завдань та буде надана допомога по створенню місцевих планів цивільного захисту по реагуванню на надзвичайні ситуації.

Дванадцять осіб (добровольців) з нашої ОТГ отримають професійну підготовку з пожежогасіння, реагування на надзвичайні ситуації та надання домедичної допомоги за участі польських експертів. 

Особливим акцентом даного проекту, є створення добровільної пожежної команди, яка доповнить професійну Лісовогринівецьку місцеву пожежну охорону-аварійно-рятувальну службу.

 

Леонід Купельський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь