A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Робоча зустріч працівників ГУ ДПС у Хмельницькій області

Дата: 07.06.2021 10:29
Кількість переглядів: 1499

     7 червня 2021 року в Лісовогринівецькій сільській раді за ініціативи ГУ ДПС у Хмельницькій області  відбулась зустріч працівників Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області , Державної податкової інспекції у місті Хмельницькому з представниками бізнесу сіл громади та керівництвом  сільської ради. Зустріч була ініційована  відділом адміністрування акцизного податку, контролю за обігом марки акцизного податку управління контролю за підакцизними товарами  ГУ ДПС у Хмельницькій області та керівництвом ДПІ у м.Хмельницькому. На зустрічі були присутні:

  - сільський голова Віталій ГРАЛЮК;

  - начальник фінансового відділу Альона ПОЛІЩУК, спеціаліст фінансового відділу Ірина МІРЕЦЬКА;

  - старости сіл громади;

  - заступник начальника Державної податкової  інспекції у місті Хмельницькому Іван ЧМЕЛЮК;

  - інспекторка відділу адміністрування акцизного податку, контролю за обігом марки акцизного податку управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Хмельницькій області Леся  БОЙЦОВА;

  -  інспекторка відділу адміністрування акцизного податку, контролю за обігом марки акцизного податку управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Хмельницькій області  Світлана МЕЛЬНИК;

   -  підприємці, які мають діючі ліцензії та здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

         Голова Лісовогринівецької сільської ради Віталій ГРАЛЮК наголосив на необхідності таких зустрічей між представниками бізнесу з представниками податкової служби та керівництвом Лісовогринівецької сільської ради. Адже від повноти та своєчасності сплати податків і зборів залежить наповнення бюджету громади. А від цього, в свою чергу залежить фінансування витрат на утримання освіти, дошкільних закладів, закладів охорони здоров'я, соціальні виплати, благоустрій, витрати на соціально-економічний розвиток громади, т.п. Сільський голова висловив надію на розуміння та подальшу співпрацю із контролюючими органами та підприємцями, які здійснюють діяльність на території громади.

        Начальник фінансового відділу Лісовогринівецької сільської ради  Альона ПОЛІЩУК  закцентувала увагу присутніх на питомій вазі акцизного збору у дохідній частині бюджету Лісовогринівецької сільської ради та повідомила про стан сплати акцизного податку торговими підприємствами сіл громади.

      Представники податкової служби  піднімали наступні питання:

- підвищення рівня декларування акцизного податку з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

- отримання ліцензій та інформування про випадки без ліцензійної торгівлі;

- обов'язкового проведення розрахункових операцій через РРО та/або через програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТЕЗД для підакцизних товарів, цін товарів та обліку їх кількості;

- недопущення реалізації фальсифікованої продукції (немаркованих тютюнових виробів та алкогольних напоїв; алкогольних напоїв розлитих в тару, не передбачену законодавством, дотримання державної дисципліни цін).

        Підприємці, в свою чергу, порушили  проблемні для них питання щодо:

- своєчасності доведення до них актуальної інформації, роз'яснень щодо здійснення торгівлі акцизними, підакцизними  та іншими товарами;

- щодо застосування жорстких заходів впливу (нарахування дуже високих штрафів) за порушення вимог щодо торгівлі підакцизними товарами.

При проведені робочої зустрічі, також обговорювалися питання стосовно проведення інвентаризації площ земельних ділянок в розрізі категорій земель по юридичних та фізичних особах, а також переліку орендарів земельних ділянок державної та комунальної власності, які розташовані на території Лісовогринівецької ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь