Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

За втручання Хмельницької окружної прокуратури, відновлено право дітей на здобуття позашкільної освіти

Дата: 12.11.2021 09:00
Кількість переглядів: 587

Рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду від 03.11.2021 задоволено позов Хмельницької окружної прокуратури поданий в інтересах держави, в особі Міністерства молоді  та спорту  України до Хмельницької районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування розпорядження Хмельницької районної державної адміністрації від 30.10.2020 № 312/2020-р «Про припинення юридичної особи дитячо-юнацької спортивної школи шляхом ліквідації» .

 

Так, Хмельницькою районною державною адміністрацією 30.10.2020 винесено розпорядження, яким ліквідовано ДЮСШ без погодження з Міністерством молоді  та спорту  України, що є грубим порушенням вимог Конституції України та іншого законодавства у сфері освіти.

 

Дитячо-юнацькі спортивні школи є закладами спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю, які створюють необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочину і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортсменів для резервного спорту.

 

«Вказану дитячо-юнацьку спортивну школу відвідувало 385 дітей району, прийняття розпорядження про припинення діяльності закладу позбавило вихованців дитячого та юнацького віку права на здобуття позашкільної освіти спортивного профілю», - зауважив керівник Хмельницької окружної прокуратури Юрій Висоцький.

 

Керівник Хмельницької

окружної прокуратури                                                         Юрій ВИСОЦЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь