A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Привітання голови Лісовогринівецької сільської ради з Днем Української Державності

Дата: 28.07.2022 15:51
Кількість переглядів: 473

Фото без опису

 

Слава Україні! Дорогі колеги, друзі, односельчани.

Слава нашій великій державі, шановна громадо!

Сьогодні у День Хрещення Київської Русі - України, вперше відзначаємо державне свято – День Української Державності.

День Української Державності, буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

Зараз Україну, як незалежну державу, знає весь світ. А наше «Слава Україні» - лунає у кожному куточку світу.  Доля склалася так, що на плечі нашого покоління впало тяжке випробування – відстояти власну, віками омріяну незалежність. Російський агресор 24 лютого 2022 року оголосив нам війну та хотів нас загарбати, знищити нашу мову, нашу культуру нашу українську ідентичність. Проте він не врахував одного. Не врахував те, що коли у нас біда, то ми завжди підставляємо плече та щоб не впасти – подаємо руку. Ворог згуртував українську націю, об’єднавши усіх нас єдиною метою – відстояти мир на своїй Батьківщині.

З початку повномасштабного вторгнення жителі нашої громади своїм патріотизмом показали, що ми єдині, і ми не віддами своєї землі. Кожне село нашої Лісовогринівецької громади з перших хвилин війни стали на оборону свого села. І ніхто не знав на скільки ворожі «орки» просунуться близько до наших осель.

Лісові Гринівці, Стуфчинці, Аркадіївці, Гнатівці, Пашківці, Печеськи, Климашівка, Моломолинці, Редвинці, Терешівці, Тиранівка, Ходаківці, Шпичинці, Скаржинці – усі ми показали, що при біді забуваємо усі чвари та незгоди та закачуючи рукави почали рити траншеї та окопи, зводити блок пости та вдень та вночі чергувати. Жінки громади для наших захисників почали варити обіди, закривати тушонки, випікати печива та плести сітки.

З кожного з них сіл наші хлопці та дівчата по власній волі пішли воювати за нас на фронт. За нашу волю, за народ, за мир та спокій у наших краях. Вони віддають свої найцінніші хвилини життя за те, щоб ми могли їм допомогли знайти розгрузку чи плитоноску, аптечку чи військовий коврик, аптечку чи продуктовий набір.

Сьогодні ми схиляємо голови перед гарячими серцями кращих синів і дочок, котрі вірили у незгасну зорю України, наближали її незалежність, тими, хто сьогодні, не шкодуючи життя, захищає її від агресора. Ми пам’ятаємо про кожного і дякуємо за подих волі України.

Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття - Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності.

Навіть окупанти визнають, що ми переможемо. Ми чуємо це в їхніх розмовах – постійно, у тому, що вони розповідають своїм близьким, коли зв’язуються з ними.

Тож не розслабляємось і, як і кожного дня протягом шести місяців, робимо все, щоб завдати ворогу якнайбільших втрат і щоб зібрати для України якнайбільше підтримки.

 

Я вдячний усім, хто захищає нашу державу!

Я вдячний кожному жителю нашої громади, кожному воїну, кожному волонтеру!

І бажаю всім нам, українцям, перемоги!

 

Слава Україні!

 

З повагою,

Сільський голова                                                                     Віталій ГРАЛЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь