A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Сьогодні, 14 жовтня, у Лісовогринівецькій громаді відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок

Дата: 14.10.2022 16:08
Кількість переглядів: 383

Сьогодні, 14 жовтня, в день захисників та захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблих захисників у російсько-українській війні.

 

Фото без опису 

У селі Печеськи відкрили меморіальну пам'ятку захиснику Солов'ю Івану Семеновичу, який загинув 13 липня у Запорізькій області. 

Йому було 45 років. Народився і проживав Іван тут у селі Печеськи Лісовогринівецької ТГ. Наш герой навчався в ВПУ № 4, після закінчення якого був призваний до лав Збройних сил України на строкову службу у місто Десна. Потім працював будівельником в м. Хмельницький. З 2015 року Іван був мобілізований до лав Збройних сил України. Був учасником АТО. Проходив службу на позиціях у м. Горлівка, Зайцево.

В квітні 2022 року був мобілізований до лав Збройних Сил України. 13 липня серце воїна перестало битися. Наш герой загинув у день свого 45-ти річчя.

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

У Героя залишилися, брат, сестра, племінник. Поховали Івана Солов’я на сільському кладовищі в рідному селі Печеськи. Вічна пам'ять і слава Герою! Мир та спокій його душі!

Фото без опису

 

Пам'ятну дошку освятив священик ХРЕСТО-ВОЗДВИЖЕНСЬКОГО ХРАМУ села Печеськи, отець Ігор Токар.

 

У селі Пашківці відкрили дві меморіальні дошки воїнам-захисникам Самофалову Олександру та Жуку Павлу.

 

Фото без опису

 

 

Герой – Павло Анатолійович Жук, загинув 2 жовтня, саме на день вчителя. 29-річний захисник помер після важких поранень, які отримав у боях на Херсонщині. Павло Жук працював педагогом в навчально-виховному комплексі №4. Туди на роботу він прийшов у вересні 2017 року та викладав інформатику. А вже у листопаді 2020 року звільнився та пішов на службу за контрактом. Він був на позитиві, допомагав, підтримував. Можна було до нього підійти за будь-якою порадою, він міг завжди її дати. У Павла залишилися батьки, дружина та донька.

 

Фото без опису

 

 

Герой - Олександр Володимирович Самофалов, загинув на сході країни 8 квітня. У мирному житті він був будівельником, але ворог, який прийшов руйнувати й нищити нашу країну, вбив його. Олександр Самофалов захищав країну із 2015 року в зоні АТО, згодом в ООС. Коли російська армія розв’язала активну фазу війни в Україні, Олександр, на початку березня знову пішов захищати її рубежі. У 46-річного Олександра залишилися батьки, дружина та донька.

 

 

Фото без опису

 

 

Павло та Олександр загинули, як герої, захищаючи нашу державу. Ми гордимося вашими подвигами. У наших серцях буде вічно жити пам’ять про вас. Хай земля вам буде пухом.

Фото без опису

 

На відкриття меморіальних пам'ятних дошок прийшли рідні, друзі та близькі.

 

Фото без опису

 

 

За виготовленя меморіальних дошок захисникам України, дякуємо місцевому підприємцю Дзіковському Олегу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь