A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

До відома жителів громади - користувачів та власників земельних ділянок!

Дата: 03.01.2023 13:21
Кількість переглядів: 225

 

Відповідно до вимог пункту 5 розділу 10 Перехідних положень Земельного кодексу України під час дії воєнного стану безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється.

Ця заборона не поширюються на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), а також на безоплатну передачу у приватну власність громадянам України земельних ділянок, переданих у користування до набрання чинності цим Кодексом.

Тобто, якщо є у власності житловий будинок чи рішення сільської ради про надання Вам земельної ділянки в користування то можна в такому випадку приватизовувати на час дії воєнного стану земельні ділянки!!!!!

Не підпадає під заборону також оформлення права власності на земельні ділянки - земельні частки (паї) у випадку передачі їх із земель, що перебували в колективній власності колишніх колективних сільськогосподарських підприємств. 

Рекомендуємо скористатись своїм правом розробити в суб’єктів господарювання, які мають право на проведення робіт із землеустрою, відповідну документацію та подати її на затвердження чергової сесії Лісовогринівецької сільської ради з метою оформлення права власності.

При умові, якщо рішення про передачу земельної ділянки вже було прийняте до введення в Україні воєнного стану, то відсутня заборона реєстрації права власності на неї в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Зареєструвати право власності (незалежно від місця розташування земельної ділянки) можна в приміщенні Лісовогринівецької сільської ради в державного реєстратора Скавронської Тетяни Василівни за адресою:с.Лісові Гринівці, вулиця Хмельницька, 29.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь