Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

До відома жителів громади - користувачів та власників земельних ділянок!

Дата: 03.01.2023 13:21
Кількість переглядів: 260

 

Відповідно до вимог пункту 5 розділу 10 Перехідних положень Земельного кодексу України під час дії воєнного стану безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється.

Ця заборона не поширюються на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), а також на безоплатну передачу у приватну власність громадянам України земельних ділянок, переданих у користування до набрання чинності цим Кодексом.

Тобто, якщо є у власності житловий будинок чи рішення сільської ради про надання Вам земельної ділянки в користування то можна в такому випадку приватизовувати на час дії воєнного стану земельні ділянки!!!!!

Не підпадає під заборону також оформлення права власності на земельні ділянки - земельні частки (паї) у випадку передачі їх із земель, що перебували в колективній власності колишніх колективних сільськогосподарських підприємств. 

Рекомендуємо скористатись своїм правом розробити в суб’єктів господарювання, які мають право на проведення робіт із землеустрою, відповідну документацію та подати її на затвердження чергової сесії Лісовогринівецької сільської ради з метою оформлення права власності.

При умові, якщо рішення про передачу земельної ділянки вже було прийняте до введення в Україні воєнного стану, то відсутня заборона реєстрації права власності на неї в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Зареєструвати право власності (незалежно від місця розташування земельної ділянки) можна в приміщенні Лісовогринівецької сільської ради в державного реєстратора Скавронської Тетяни Василівни за адресою:с.Лісові Гринівці, вулиця Хмельницька, 29.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь