A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Обласний конкурс на кращий «YouTube канал» для дітей та молоді

Дата: 21.02.2023 14:19
Кількість переглядів: 322

 

З метою розвитку медіа-освіти, виявлення та підтримки обдарованих дітей та молоді, які здійснюють науковий пошук у сфері новітніх інформаційних технологій; спрямування молоді на підтримку україномовного контенту YouTube каналу його популяризації з 01 березня  по 01 травня 2023 року Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді буде проведено Конкурс.

 

Google форму на участь у Конкурсі просимо заповнити непізніше 01 квітня 2023 року  за  посиланням https://docs.google.com/forms/d/1mP7AGpSVUv9MrX9oGKwntUcbHEKsplEWqyI3aJpyb7s/edit  

 

 

 

 

 

Умови проведення

Обласного конкурсу на кращий

«YouTube канал»

для дітей та молоді

 

1. Загальні положення

1. Умови визначають порядок організації та проведення обласного конкурсу на кращий «YouTube канал» для дітей та молоді (далі – Конкурс).

 

2. Конкурс проводиться з метою розвитку медіа-освіти, виявлення та підтримки обдарованих дітей та молоді, які здійснюють науковий пошук у сфері новітніх інформаційних технологій; спрямування молоді на підтримку україномовного контенту YouTube каналу його популяризації. Конкурс є відкритим для здобувачів освіти закладів позашкільної, загальної середньої, професійно-технічної освіти, дає можливість учасникам проявити лідерські, командні, творчі і креативні здібності, заявити про себе.

3. Основними завданням Конкурсу є:

- створення сприятливих умов для розвитку творчості дітей у галузі екранних мистецтв;

- організація змістовного дозвілля дітей та молоді;

- допомога молоді у професійному самовизначенні.

 

4. Організаційно-методичне забезпечення проведення Конкурсу здійснює Хмельницький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді (далі – ХОЦНТТУМ).

5. Інформація про проведення Конкурсу розміщується на офіційному сайті ХОЦНТТУМ https://hoctm.km.ua/ ,  а також у соціальній мережі Facebook на сторінці групи «Хмельницький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді».

6. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

 

2. Організаційний комітет 

 

1. Для організації та проведення Конкурсу створюються організаційний комітет (далі оргкомітет). 

2. Склад оргкомітету затверджується наказом директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

 

3. Журі Конкурсу

 

1. Для проведення Конкурсу формується журі, яке забезпечує об’єктивність оцінювання конкурсних матеріалів та визначення переможців і призерів Конкурсу.

2. Склад журі Конкурсу затверджується наказом директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

3. Оцінювання матеріалів здійснюється згідно критеріям, що вказані в умовах Конкурсу.

 

 

4. Учасники Конкурсу

 

1. Участь у Конкурсі беруть здобувачі освіти закладів позашкільної, загальної середньої, професійно-технічної освіти (далі – учасники).

2. Конкурс проводиться у двох вікових категоріях:

молодша – для учасників віком від 8 до 14 років включно;

старша – для учасників віком від 15 до 18 років включно.

3. Кількість учасників необмежена (з громад Хмельницької області).

4. Для участі в Конкурсі необхідно зареєструватися через  Google форму https://docs.google.com/forms/d/1mP7AGpSVUv9MrX9oGKwntUcbHEKsplEWqyI3aJpyb7s/edit та подати посилання на конкурсну роботу у формі.

5. У процесі реєстрації до Google форми вносяться особисті дані учасника, дані про навчальний заклад та інші дані.

6. Учасники Конкурсу зобов’язані дотримуватись вимог, термінів проведення, норм поведінки, правил техніки безпеки та експлуатації обладнання й приладів.

 

5. Вимоги та терміни проведення Конкурсу

 

1. Конкурс проводиться з 01 березня по 01 травня 2023 року.

2. Загальна тема конкурсних робіт «Моє дозвілля». Мова українська.

3. Роботи виставляються на власному YouTube каналі (який повинен бути створений не раніше як 01 березня 2023 року) у будь-якому відео форматі. Відеоролик може бути відзнятий будь-якими доступними для учасників засобами (за допомогою професійної або непрофесійної відеокамери, фотоапарату, смартфону тощо).

4. Тривалість відеоролику – від 5 хвилин до 20 хаилин.

5. Використання під час зйомки та монтажу спеціальних програм та інструментів залишається на розгляд авторів.

6. Музичні треки бажано використовувати із фонотеки YouTube  (У фонотеці зібрані треки з відмінною якістю 320 кбіт/с, які поширюються вільно і не вимагають виплати роялті*. Тому їх використання не є порушенням авторського права) або використати власне виконання.

7. Учасники самі визначають жанр відеороботи (інтерв'ю, репортаж, відео кліп тощо).

8. На Конкурс приймаються роботи, які були зроблені авторами самостійно. Всю відповідальність за оригінальність та авторство використаного матеріалу несе учасник.

9. Авторами відеороботи може бути як одна людина, так і група людей.

10. Зміст відеороликів не повинен суперечити законодавству України і нормам моралі. На Конкурс не приймаються, що ображають гідність і почуття інших людей, ролики які містять сцени насилля та агресії.

11. Порада професіонала: Клікбейт* може здатися занадто цікавим для деяких користувачів YouTube. Хоча це може принести вам перегляди, ви повинні переконатися, що мініатюра та назва вашого відео синхронізовані з відеоконтентом, щоб збільшити час перегляду.

 

____________________________________________________________________________

 

*(Роялтіце будь-який платіж, що отриманий в якості винагороди за надання права на використання об’єкта права інтелектуальної власності).

*( Клікбейт  — текстовий заголовок або графічне зображення, які привертають увагу до матеріалу, як правило, в інтернеті шляхом гіперболізації чи маніпуляції й на шкоду якості або точності поданої інформації).

 

 

6. Критерії оцінювання

      Відповідність:

  • темі Конкурсу «Моє дозвілля»;

  • візуалізації звуковому супроводженню;

  • умовам конкурсу та вимогам до робіт.

Роботи, що не відповідають вимогам – розглядитись  не будуть.

 

7. Визначення та нагородження переможців і призерів Конкурсу

 

1. Особиста першість визначається за максимальною кількістю «годин» перегляду, набраних учасниками Конкурсу.  

2. По завершенню Конкурсу  до 10:00 години 01 травня 2023 року учасники повинні зробити скріншот з творчої студії YouTube каналу та прикріпити його у відповідну (Google форму, яка буде надіслана 20 квітня 2023 року на електронну пошту).                                                                                                                          Для цього виконайте наступні прості кроки:

Крок 1. Увійдіть до свого облікового запису YouTube;

Крок 2. Натисніть на іконку свого профілю в правому верхньому куті і виберіть у «випадаючому» меню "YouTube Studio";

Крок 3. У лівій бічній панелі оберіть "Аналітика"

Крок 4. Зробіть скріншот сторінки та прикріпіть фото у Google форму.

3. Переможці - нагороджуються дипломами ХОЦНТТУМ та призами від спонсорів Конкурсу (у разі їх наявності).

4. Результати Конкурсу будуть оголошені 15 травня 2023 року та оприлюднені на Facebook сторінці групи «Хмельницький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді».

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь