Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«Рука допомоги»: як отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу

Дата: 10.03.2023 12:59
Кількість переглядів: 126

 В рамках програми «Рука допомоги» безробітні громадяни з малозабезпечених сімей зможуть отримати фінансову допомогу для започаткування власного бізнесу. Допомога надаватиметься на безвідсотковій поворотній основі для ведення підприємницької діяльності.

Хто має право на отримання фінансової допомоги?

Непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї. Допомога надається у розмірі до 100,5 тис. грн.

На що надається фінансова допомога та на яких умовах?

Людина може отримати безвідсотковий кредит від держави строком на 3 роки для започаткування власної справи. Після закінчення трирічного строку з дати її отримання допомога повертається однією сумою (протягом 30 календарних днів), або достроково, частинами відповідно до графіка погодженого центром зайнятості. Фінансова допомога не повертається якщо:

 ➡ сплачено податки, збори, ЄСВ в сумі, що перевищує суму наданої допомоги;

➡ у перший рік з дати отримання допомоги працевлаштовано за направленням центру зайнятості не менше 2-х осіб із малозабезпечених сімей строком не менше, ніж на два роки.

Перелік документів для надання допомоги:

 ➡ Заява про надання фінансової допомоги встановленої форми.

➡ Довідка про несудимість.

➡ Бізнес-план.

➡ Витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна про наявність (відсутність) в особи обтяжень рухомого майна; інформацію з Держреєстру речових прав на нерухоме майно про наявність (відсутність) в особи обтяжень нерухомого майна.

У разі прийняття позитивного рішення щодо надання допомоги, укладається тристороння угода між центром зайнятості, особою та Регіональним центром зайнятості на 3 роки.

Для отримання допомоги звертайтесь до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Телефони для довідок: (096)045-60-10, (093)027-05-11, телеграм–чат: https://t.me/Pidtrimka_DCZ_Khmelnitsky.

З Порядком надання допомоги можна ознайомитись у Постанові КМУ від 21.04.2021 №397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» та покроковій інструкції за посиланням: https://cutt.ly/F8Dy7Z6

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь