A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Голови громад Хмельниччини взяли участь у загальних зборах регіонального відділення Асоціації міст України

Дата: 15.03.2023 16:04
Кількість переглядів: 119

14 березня у Хмельницькому відбулися Загальні збори регіонального відділення Асоціації міст України. Участь у заході взяли міські, селищні, сільські голови громад Хмельниччини, виконавча дирекція та консультанти РВ АМУ, керівництво області та Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Зібралися аби підбити підсумки роботи АМУ у 2022 році, заслухати звіт про роботу регіонального відділення у 2021-2022 роках, спланувати його роботу у поточному році та провести вибори голови РВ та делегата від Хмельниччини до складу Правління АМУ.

Із вітальними словами до присутніх звернулися Олександр Симчишин, Хмельницький міський голова і голова Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Зокрема, у своїх виступах гості заходу відзначали, що Асоціація міст України вже давно зарекомендувала себе як потужна та сильна організація, спроможна відстоювати інтереси місцевого самоврядування як на регіональному, національному, так і на міжнародному рівні. Адже з кожним роком вона поповнюється новими членами і це говорить про те, що Асоціація є дієвою, долучається до усіх процесів життєдіяльності органів місцевого самоврядування, бере участь у напрацюванні нормативної бази, формуванні бюджетної політики, а найголовніше – напрацюванні побратимських відносин, адже на сьогоднішній день це надзвичайно важливий напрямок роботи.

На знак вдячності за тісну співпрацю та злагоджену роботу обласної військової адміністрації та Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України представник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін вручив відзнаку обласної військової адміністрації «За заслуги перед Хмельниччиною» Олександру Симчишину.

Олександр Слобожан вручив головам громад-членів АМУ в Хмельницькій області подяки від Голови Асоціації міст України Віталія Кличка.

«Люди у громадах бачать лише невелику частину того, що ви робите. Саме місцевій владі вдалося у перші дні повномасштабного вторгнення подолати хаос, організувати роботу муніципалітетів у нових умовах та налаштуватися на безперервний прийом вимушених переселенців і систематичне надання допомоги військовим і тим, хто знайшов прихисток у ваших громадах», - зазначив Виконавчий директор АМУ.

У свою чергу очільник регіонального відділення АМУ Олександр Симчишин вручив подяки від РВ за активну підтримку гуманітарних ініціатив Хмельницького РВ АМУ та надану благодійну допомогу для жителів прифронтових громад і деокупованих територій України.

«Ви усі продемонстрували дивовижну єдність. Крім того, що кожен формував свої благодійні вантажі, долучався до збору допомоги від області ви не відмовили і нам. Разом ми передавали продукти і будівельні матеріали, туди, де вони були вкрай потрібні: Миколаївщина, Запоріжжя та інші напрямки. Дуже вдячний вам за це», - наголосив Олександр Симчишин.

Першим питанням порядку денного стало обговорення викликів сьогодення та ролі місцевих рад. Також заслухали звіт про діяльність регіонального відділення АМУ у 2021-2022 рр. Його присутнім представив голова Хмельницького РВ Асоціації міст України Олександр Симчишин, адже у цей період він очолював регіональне відділення. Також головам громад Хмельниччини було презентовано план роботи виконавчої дирекції та консультантів у межах області на 2023 рік.

«Звичайно, не усе, що ми планували у 2021 році, коли мене обрали головою регіонального відділення Асоціації міст України, вдалося реалізувати. Повномасштабна війна внесла свої корективи у роботу. Пріоритети змінилися, але ми зробили чимало і РВ ні на день не припиняло своєї роботи», - додав очільник Хмельницького.

Про діяльність Асоціації міст України в умовах воєнного стану і ключові проблеми органів місцевого самоврядування, що можуть бути вирішені за сприяння АМУ присутнім розповів Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. Так у своєму виступі він наголосив, що зусиллями АМУ у держбюджеті на 2023 рік вперше передбачено для бюджетів місцевого самоврядування:

- 23,9 млрд грн додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф;

- 16,1 млрд грн Фонду ліквідації наслідків збройної агресії;

- 1,5 млрд грн субвенції на облаштування безпечних умов в школах.

Крім того у державному кошторисі на поточний рік попереджено втрат місцевих бюджетів 69,6 млрд грн. Зокрема, АМУ домоглась аби 200 000 000 гривень субвенції із держбюджету було скеровано на компенсацію ризику населенню у зоні спостереження.

Також розповів про роботу Асоціації міст України, яка допоможе громадам пройти опалювальний сезон та важливі для ОМС проекти законів.

У наступній частині зборів голови громад-членів АМУ в Хмельницькій області перейшли до голосування за голову регіонального відділення Асоціації міст України та члена Правління АМУ. Нагадаємо, що у 2021 році на цю посаду було обрано Олександра Симчишина. Попередній очільник РВ Василь Сидор став членом Правління АМУ. Голови громад одноголосно продовжили повноваження обох ще на 2 роки.

У завершальній частині зборів голови громад виступили перед колегами. Зокрема, обговорювали розвиток громад: можливості, проблеми та перспективи та надавали пропозиції щодо того, над чим потрібно працювати АМУ у подальшому на різних рівнях, аби ще більше зміцнити місцеве самоврядування.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь