A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День води у 2023 році

Дата: 22.03.2023 09:22
Кількість переглядів: 184

День води у 2023 році відзначатимуть 22 березня, дата випадає на середу. Мета свята – звернути увагу світової спільноти на проблему забруднення водних ресурсів. Цього дня проводяться семінари, конференції, флешмоби, в освітніх закладах показують документальні фільми про природу. Заходи мають нагадати, що виснаження довкілля негативно позначається якості життя. І найважливіший ресурс для людства — вода, від неї залежить здоров’я, інколи ж життя.

 

Як проходить Міжнародний День води

Незважаючи на те, що свято, яке відзначають у березні, порівняно молоде, під час нього відбуваються найзначніші заходи, присвячені охороні природного середовища. Щорічно визначають найважливіші проблеми, формулюють завдання та висвітлюють їх на Асамблеї ООН. Координацію перебирає одне з Міжнародних природоохоронних товариств.

У 2022 р. запустили марафон за станом водних ресурсів, який закінчиться 22 березня 2023 р. Підсумкову конференцію проведуть з ініціативи ООН у Нью-Йорку. У ній візьмуть участь 200 млн. чоловік з усього світу, що перебувають у 200 природоохоронних організаціях. Ініціатором марафону стала активістка Міна Гулі, яка бере участь у багатьох заходах. Вона і порекомендувала провести його під девізом – Run Blue (Синій біг, або біг до синього).

Відомо не лише, якого числа відзначатимуть День води у 2023 році, а й план заходів. Завдання — нагадати про роль ґрунтових вод, які забезпечують людство одним із найважливіших життєвих ресурсів. У доповідях наголошують, наскільки вони важливі для стабільного функціонування екосистем. На конференціях обговорять заходи щодо зменшення паркану з природних джерел, а під час Асамблеї підпишуть документи, що зміцнюють партнерські зв’язки між організаціями, які відповідають за збереження екосистеми.

Поки що невідомо, чи буде допущено Росію на заходи, присвячені Всесвітньому Дню Водних ресурсів. Але всередині країни вже позначено свій план:

  1. У ВНЗ озвучать доповіді та проведуть конференції.
  2. У сітку телевізійних програм поставлять тематичні передачі, розкажуть, наскільки важливо берегти джерела та водойми.
  3. До 22 березня приурочують захист дисертацій та наукових праць, присвячених проблемі захисту екосистем.
  4. У журналах опублікують результати досліджень гідрологів.
  5. Проведуть «суботники», приберуть сміття із берегів водойм.
  6. На базі шкіл та дитячих садків пройдуть флешмоби. Діти будуть роздавати блакитні стрічки та свої малюнки з річками та озерами.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь