Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Комплексна послуга єМалятко завершила експерементальний етап

Дата: 14.08.2023 15:51
Кількість переглядів: 111

 

Комплексна послуга єМалятко назавжди. Завершився експериментальний етап.

Коли Міністерство цифрової трансформації України спільно з Мін’юстом впровадили цифрову послугу, вона спершу пройшла експериментальний етап на рівні нормативно-правової бази. Якщо сервіс доводить свою ефективність, то його переводять на постійну основу. єМалятко зарекомендувало себе як успішний проєкт і Уряд ухвалив відповідну постанову.

Зараз єМалятком користується більшість батьків. За 2 роки 400+ тисяч дітей зареєстрували за його допомогою.

Що змінила послуга?

Батьки отримують 9 необхідних сервісів для немовлят онлайн. З єМалятком більше не треба їздити по держустановах та чекати 10 днів. Отримання послуг у Дії займає кілька хвилин.

Також тепер обовʼязковими є 4 послуги з комплексу єМалятко:

  •  державна реєстрація народження та визначення походження дитини;
  •  реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків;
  •  внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з автоматичним формуванням унікального номера запису в ньому;
  •   внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я (крім випадку коли щодо дитини судом ухвалене рішення про встановлення факту народження дитини).

Інші послуги — на вибір.

 Отримати комплексну послугу єМалятко можна на порталі Дія або офлайн у відділі ДРАЦС, ЦНАП та в закладах охорони здоров‘я, які надають медичну допомогу при пологах.

Проводьте час із сімʼєю, а не в держустановах

Послугу реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерство юстиції України, Міністерство соціальної політики УкраїниМіністерство охорони здоров’я УкраїниДержавна міграційна служба УкраїниДержавна податкова служба України за підтримки швейцарсько-української Програма EGAP, що виконується Фонд Східна Європа, естонської Академії електронного врядування EGA в межах проєкту Egov4Ukraine, що виконувався в межах програми ULEAD з Європою / ULEAD with EuropeEU 4 PAR,  SURGe за підтримки Уряду Канади.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь