Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Гаряча телефонна лінія з питань пенсійного забезпечення, страхових виплат, житлових субсидій та пільг для мешканців Хмельницької області.

Дата: 20.10.2023 12:31
Кількість переглядів: 95

Фото без описуФото без описуФото без опису

ПОСИЛАННЯ НА ВЕБІНАР ДЛЯ СТРАХУВАЛЬНИКІВ

ГУ ПФУ в Хмельницькій області is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
 
 Topic: Вебінар для страхувальників - ГУ ПФУ в Хмельницькій області's Zoom Meeting
 Time: Oct 24, 2023 10:00 Helsinki
 
 Join Zoom Meeting
 https://us02web.zoom.us/j/4149041133?pwd=UmtpYlBDeWdnL2dPZU1VN2JEcXoyUT09 
 
 Meeting ID: 414 904 1133
 Passcode: 21318350

Фото без опису

ПОСИЛАННЯ НА ВЕБІНАР ОХОРОНА ПРАЦІ

ГУ ПФУ в Хмельницькій області is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
 
 Topic: Вебінари для страхувальників - Охорона праці
 Time: Oct 25, 2023 10:00 GMT+08:00
 
 Join Zoom Meeting
 https://us02web.zoom.us/j/4149041133?pwd=UmtpYlBDeWdnL2dPZU1VN2JEcXoyUT09
 
 Meeting ID: 414 904 1133
 Passcode: 21318350

Фото без опису

ПОСЛУГИ, НА ЯКІ НАДАЄТЬСЯ ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ

Відповідно до пункту 1 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 848, житлова субсидія надається на такі послуги:
    - управління багатоквартирним будинком;
    - постачання та розподілу природного газу;
    - постачання та розподілу електричної енергії,
    - постачання теплової енергії;
    - постачання гарячої води;
    - централізоване водопостачання;
    - централізоване водовідведення;
    - поводження з побутовими відходами;
    - витрати на оплату абонентського обслуговування за комунальними послугами;
    - витрати на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (за умови використання в житловому приміщенні пічного опалення).

Фото без опису

СУБСИДІЇ НА ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН ПРОДОВЖАТЬ АВТОМАТИЧНО

З 1 жовтня в Україні житлову субсидію буде розраховано на опалювальний період 2023-2024 років. Про що варто знати субсидіантам?

Домогосподарствам, яким було визначено право на житлову субсидію у вересні 2023 року, у тому числі тим у кого розмір житлової субсидії становив 0,00 грн, органами Пенсійного фонду України у жовтні буде проведено розрахунок розміру житлової субсидії на опалювальний сезон без необхідності звертатись за нею.

Право таких домогосподарств на отримання житлової субсидії не переглядається, воно визначено в травні 2023 року на період до квітня 2024 року включно.

 Які доходи враховуються

Для проведення розрахунку житлової субсидії на опалювальний період доходи враховуються за І  ІІ квартали 2023 року відповідно до норм Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для всіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 632. 

При цьому при розрахунку житлової субсидії на опалювальний періоджовтня) розмір пенсійної виплати (як дохід) враховується за серпень 2023 року. 

Субсидія за жовтень: 15 днів без опалення та 16 днів з опаленням

Розмір житлової субсидії за жовтень обчислюється з урахуванням тривалості опалювального періоду з 16  жовтня. Тобто послуга з опалення житлового приміщення розраховується на 16 днів незалежно від кількості днів, протягом яких ця послуга фактично надається.

Якщо раніше субсидію не одержували

Якщо громадяни, які не отримували житлову субсидію влітку або яким було відмовлено у її призначенні на неопалювальний період, звернуться за її призначенням у період по 30 листопада 2023 року, житлову субсидію буде призначено з жовтня 2023 року.

Довідково

Умови призначення житлових субсидій та порядок їх надання визначено Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами).

Фото без опису

ЯК ВПЛИНЕ ПРОДАЖ МАЙНА НА СУМУ ПОНАД 100 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ (ПЛАНУЄТЬСЯ У ЛИСТОПАДІ-ГРУДНІ ЦЬОГО РОКУ) ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ НА ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН 2023-2024 РОКІВ?

Для призначення житлової субсидії на опалювальний період з жовтня 2023 року враховуються доходи домогосподарства, отримані у І-ІІ кварталах 2023 року. 

Доходи за листопад-грудень 2023-го року будуть враховуватися при призначенні житлової субсидії в травні 2024 року (пункт 14 Положення про порядок призначення житлової субсидії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 N°848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

Важливо!

Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати орган Пенсійного фонду України про виникнення обставин, що впливають на надання субсидії, зокрема про отримання ним або членом сім’ї особи із складу домогосподарства одноразово доходу у сумі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (67 100 грн), за винятком цільової благодійної допомоги, що надається на здобуття освіти, отримання медичних послуг, подолання наслідків стихійного лиха, аварій, епідемій та епізоотій загальнодержавного або місцевого характеру, екологічних, техногенних та інших катастроф у місцевостях, оголошених зонами надзвичайної екологічної ситуації; страхових виплат на медичну та соціальну допомогу; спадщини у вигляді нерухомого майна або основної його частини; гранту або стипендії на навчання.

Фото без опису

ЯКЩО У СЕРПНІ ЗДІЙСНЕНО ТРИ ПЛАТЕЖІ ДОБРОВІЛЬНОГО ВНЕСКУ З 

ПОМІТКОЮ ЗА СЕРПЕНЬ, ВЕРЕСЕНЬ, ЖОВТЕНЬ (КОЖЕН ПО 1474 ГРН), ЧОМУ В ОСОБИСТОМУ КАБІНЕТІ ВІДОБРАЖАЄТЬСЯ СТАЖ ЛИШЕ ЗА СЕРПЕНЬ?

Суми сплачених страхових внесків в межах максимальної величини (22 110 грн за місяць, тобто 22% від 15 мінімальних зарплат) зараховуються за той місяць, у якому надійшли на рахунок Пенсійного фонду України.

Тобто, якщо в одному місяці тричі було сплачено добровільний внесок і три платежі надійшли на рахунок Фонду в цьому місяці, то всі кошти буде зараховано як сплата внеску саме за цей місяць (у даному випадку – серпень). Врахування примітки, зробленої платником при сплаті добровільного внеску до кожного платежу (за серпень, вересень, жовтень), не передбачено. 

Тож, за наведених обставин, до страхового стажу враховано лише один місяць – серпень. 

При цьому заробітна плата за серпень, яку врахують при обчисленні пенсії, буде 20 100 грн (один внесок 1474 грн дає підстави врахувати заробіток для обчислення пенсії у сумі 6700 грн. Оскільки внесків було три, то ця сума становитиме 6700 х 3 = 20 100).

Щоб до страхового стажу було зараховано три місяці, потрібно сплачувати один раз в кожному з місяців добровільний внесок у розмірі не менше мінімального (на місяць сплати). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь