A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Дія в державних установах: де можна скористатися шерингом документів і Дія.Підписом

Дата: 02.11.2023 08:58
Кількість переглядів: 48

Завдяки застосунку Дія можна надсилати копії документів в електронному вигляді одразу в систему установи. Тож не потрібно робити ксерокопії чи сканкопії фізичних документів. 

Маєте документ у Дії та активований Дія.Підпис — можете пошерити його копію через застосунок за секунди. Або підписати необхідний документ онлайн Дія.Підписом, просто кліпнувши очима. Багато державних установ уже впровадили шеринг документів і Дія.Підпис для надання послуг. Ось деякі з них. 

Сервісні центри МВС

У сервісних центрах можна пошерити копію цифрових ID-картки або закордонного паспорта через Дію для реєстрації транспортного засобу або обміну посвідчення водія.  

Завдяки шерингу виконуються одразу дві функції: ідентифікація особи та передача копії. Кілька кліків у Дії — і готово, копія паспорта в адміністратора. Зручно! І не треба робити ксерокопії.

А на сайті та в застосунку Кабінету водія можна авторизуватися з Дія.Підписом й отримати доступ до всього функціоналу кабінету. Наприклад, дізнатися деталі про свій транспортний засіб, зокрема технічні характеристики, право власності, історію авто, зарезервувати номерний знак, записатися в електронну чергу тощо.

Пенсійний фонд України

На порталі Пенсійного фонду України можна скористатися Дія.Підписом для авторизації. Після цього зможете записатися на прийом до сервісних центрів Фонду, одержувати та переглядати стан обробки звернень, отримати доступ до відомостей зі своєї трудової книжки, а пенсіонеру — до електронної пенсійної справи.

Також на сайті Пенсійного фонду України можна засвідчити Дія.Підписом заяви про оформлення пенсійного посвідчення, призначення та перерахунок пенсії тощо.

Якщо ви отримуєте послугу в сервісному центрі ПФУ й у вас просять копію ID-картки — можете надіслати її через Дію. 

Державна податкова служба

З Дія.Підписом можна авторизуватися в застосунку Моя податкова та Електронному кабінеті платника податків й отримати доступ до всього функціоналу. Окрім цього, у територіальних центрах ДПС для отримання послуг і довідок можна надіслати через Дію копії ID-картки, закордонного паспорта, довідки ВПО, свідоцтва про народження. Замість того, щоб робити ксерокопії чи сканкопії паперів. 

Управління соцзахисту населення 

Отримуєте послуги в Управліннях соцзахисту населення? Замість ксерокопій і сканкопій можете пошерити через Дію копії ID-картки, закордонного паспорта, картки платника податків, свідоцтва про народження дитини.

Використати копії цифрових документів можна для призначення чи перерахунку різних видів грошової допомоги. Наприклад, допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, допомоги малозабезпеченим сім’ям, допомоги на дітей одиноким матерям, допомоги на проживання ВПО тощо.

Органи Державної реєстрації актів цивільного стану

В органах державної реєстрації актів цивільного стану також можна поділитися копіями документів через Дію, а саме — ID-карткою або закордонним паспортом. Наприклад, ви хочете змінити ім’я. Уже прийшли в ДРАЦС, проте паспорт забули вдома? Не проблема — надішліть копію паспорта через Дію, щоб оформити заяву про зміну.

Державний центр зайнятості 

При реєстрації безпосередньо в центрах зайнятості можна надати копії необхідних документів через Дію — ID-картки або закордонного паспорта, картки платника податків, довідки ВПО. Також при відвідуванні центрів зайнятості для підтвердження особи можна надавати цифровий паспорт.

Як працюють сервіси Дії в державних установах?

Щоб пошерити документ:

  • відкрийте документ у застосунку Дія;
  • натисніть на нього та виберіть штрихкод;
  • покажіть штрихкод працівнику установи для зчитування;
  • у застосунку Дія підтвердьте запит на передачу копії документа.

Щоб авторизуватися чи підписати документ з Дія.Підписом:

  • виберіть варіант авторизації чи підписання з Дія.Підписом;
  • у застосунку Дія підтвердьте запит на підписання — натисніть Підписати, пройдіть перевірку за фото та введіть код до вашого Дія.Підпису.

Оновлюйте Дію й користуйтеся сервісами Дії в державних установах. 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь