A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Безпека – найважливіша під час освітнього процесу

Дата: 08.11.2023 13:40
Кількість переглядів: 26

Під час воєнного стану пріоритетом в освіті є створення безпечних умов навчання. Відповідно до статті 571 Закону України «Про освіту».

В умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, для учнів і вчителів незалежно від місця їхнього перебування гарантовано право скористатися дистанційною або будь-якою іншою формою організації освітнього процесу, що є найбільш безпечною.

У 2023/2024 навчальному році роботу закладів загальної середньої освіти можна організовувати в очному, дистанційному або змішаному режимах. Визначаючи формат організації занять, необхідно зважати на наявність та якість безпекових умов, що може забезпечити заклад освіти.

Під час організації освітнього процесу, як за очною, так і дистанційною або змішаною формами, у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога»  або інших сигналів оповіщення необхідно перервати навчання та пройти до безпечного місця, у якому за можливості продовжити заняття. Наголошуємо, що й під час дистанційного навчання в разі організації навчання в синхронному режимі педагогічні працівники повинні зупинити урок та звернути увагу школярів на необхідність піти в укриття.

Перебувати в укриттях потрібно до завершення дії сигналу «Повітряна тривога». У разі загрози дії вчителів та учнів мають бути спрямовані на мінімізацію ризиків для життя і здоров’я.

Джерело https://mon.gov.ua/…/shodo-bezpekovih-aspektiv…

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь