A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

28 лютого – День штурманської служби авіації Збройних сил України

Дата: 28.02.2024 11:17
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

28 лютого штурмани авіації Збройних Сил України відзначають своє професійне свято.

Згідно з наказом міністра оборони, День штурманської служби авіації України розпочали відзначати 2008 році. Мета внесення в календар нової дати, як зазначається в офіційних документах, — підтримати престиж штурманської служби авіації Збройних сил України.

День штурманської служби авіації Збройних Сил України створений задля того, аби привітати службовців з професійним святом та подякувати їм за кропітку працю, а також для підвищення престижу штурманської служби.
Бути штурманом – це відповідальна та непроста робота, яка потребує окремих здібностей до обчислювання. Зазвичай штурман прокладає курс, обчислює переміщення і зазначає пересування літального апарату на карті. Також фахівці стежать за роботою навігації, розраховують час польоту та необхідну кількість палива.

Військовий штурман – важлива і відповідальна професія в Україні, особливо в такий складний для нашої країни час. Від розрахунків штурмана залежать життя пілотів і результат військових дій. Він повинен вивчити масу важливих деталей і спланувати маршрут літака так, щоб у пілотів були шанси на безпечне повернення за будь-якої надзвичайної ситуації. Крім цього, штурмани можуть вести аерофотозйомку, контролювати проходження пунктів маршруту і цілей, виконувати прицілювання і скидання бомб, наведення і пуски ракет, займатися десантуванням особового складу, військової техніки і вантажів. За цим усім стоїть висока кваліфікація штурмана і досконале знання своєї справи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь