A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Мобільний застосунок для жінок, які страждають від насильства

Дата: 20.03.2024 11:23
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

Представництво   Фонду   ООН    у    галузі    народонаселення втілює проект щодо створення телефонного застосунку  для жінок, які постраждали від домашнього насильства,  шляхом розміщення  у соціальних мережах та на сайтах громад необхідної інформації. Вона подається з метою донесення до якомога більшої кількості жінок, щоб вони мали доступ до інструменту, здатного врятувати життя в кризових ситуаціях.

В Україні кожна 5 жінка стикалася із домашнім насильством. Після початку повномасштабної війни, проблема насильства над жінками стала ще більш латентною. Презентація застосунку відбулася за підтримки першої леді України Олени Зеленської.

Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція України спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) презентували мобільний додаток для жінок, які постраждали від домашнього, гендерно зумовленого насильства або перебувають у групі ризику.  Застосунок створено у співпраці з Міністерством внутрішніх справ  та Національною Поліцією України за підтримки уряду Великої Британії.

Застосунок спрямований на полегшення отримання допомоги тією категорією  жінок, які не мають можливості подзвонити у поліцію через фізичні особливості (наприклад, особи з порушенням слуху), тотальний контроль особистого життя, відсутністю коштів на рахунку тощо.

Основною перевагою додатка є прямий зв’язок з поліцією через кнопку SOS, без дзвінка на 102 та з автоматичним визначенням місця перебування постраждалої за допомогою геолокації. У такому випадку спілкування телефоном з оператором можна уникнути, адже поліція приїде знаючи про специфіку випадку (домашнє насильство) за геолокацією або вказаною при реєстрації адресою.

Зовнішній інтерфейс застосунку замасковано під звичайний мобільний застосунок у телефоні жінки.

Фото без опису

Кнопка виклику поліції, корисна інформація та контакти інших служб допомоги у випадках домашнього або гендерно зумовленого насильства, доступні тільки у прихованому інтерфейсі, доступ до якого має лише власниця телефону. Додаток розробили таким чином, що він цілком непримітний для насильника, і це дає змогу постраждалій без остраху встановити застосунок на смартфоні. Основна мета проекту – донести інформацію до якомога більшої кількості жінок з увагою до їхньої безпеки та конфіденційності, щоб вони мали доступ до інструменту, здатного врятувати життя в кризових ситуаціях.

Завантажити його можна як у Google Play, так і в App Store.

Наразі дізнатися деталі щодо назви застосунку та його встановлення можна зателефонувавши на гарячу лінію 116 123.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь