Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День сім’ї в Україні 2024: нова дата і традиції свята

Дата: 15.05.2024 13:54
Кількість переглядів: 2748

Фото без опису

Щорічно, 15 травня, відзначається Міжнародний день сім’ї, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році, щоб привернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї як соціальної групи. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї – єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

Довгий час день сім’ї Україна відзначала 8 липня, але цього року дата святкування змінилася.

У 2023 році в Україні відзначали два сімейні свята:

  • 15 травня – Міжнародний день сім’ї;
  • 8 липня – український День сім’ї (День родини).

28 липня 2023 року указом президента України №455/2023 замість Дня сім’ї 8 липня був встановлений День сім’ї 15 травня – тобто, в один день із Міжнародним днем сім’ї.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини – ось мірило розвитку і прогресу країни. 

Справжня цінність в житті – це рідні та близькі люди. Сім’я – найдорожче, що є в житті. Особливо її цінність відчуваєш зараз, у нелегкий воєнний час. У День сім’ї традиційно відбуваються просвітницькі та святкові заходи – тематичні конференції, благодійні акції, концерти. У Міжнародного дня сім’ї щороку змінюється тема свята – наприклад, проблеми бідних сімей, культура здорового життя в сім’ї, виховання дітей, сімейні традиції тощо.

Але головне завдання цього дня – приділити увагу дорогим серцю людям. Влаштуйте у свято сімейний обід або вечерю, вирушайте разом на пікнік, згадайте всі разом своє генеалогічне дерево. А якщо немає можливості зустрітися з рідними, то постарайтеся зателефонувати їм і сказати “Люблю” і “Спасибі” за все світле і хороше, що вони подарували нам.

Вітаємо з Днем сім’ї та бажаємо взаєморозуміння, щастя, нехай сім’я завжди буде міцною скелею, захистом від негараздів і розрадою в неприємностях. Любові, краси, доброго майбутнього, достатку і спільного розвитку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь