Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Україна святкує День прийняття Декларації про суверенітет

Дата: 16.07.2024 14:01
Кількість переглядів: 37

16 липня Україна святкує День прийняття Декларації про суверенітет, що відбувся у 1990 році. Ця подія стала поворотним моментом в історії країни, заклавши основи для подальшого проголошення незалежності.

Декларація про державний суверенітет України прийнята Верховною Радою Української РСР 16 липня 1990 року. Вона проголосила верховенство українських законів на території республіки, економічну самостійність, право на власні Збройні сили, громадянство та власну зовнішню політику. Цей документ став важливим кроком у процесі розбудови незалежної держави.

Прийняття Декларації стало початком відновлення української національної ідентичності та культури, підкреслюючи прагнення народу до самостійності та незалежності. Цей документ підготував грунт для подальшого проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, коли був прийнятий Акт про Незалежність України.

Щороку 16 липня в Україні проводяться урочисті заходи, присвячені цій важливій події. У містах і селах проходять церемонії покладання квітів до пам'ятників, тематичні виставки, лекції та зустрічі з істориками. Освітні установи організовують заходи для молоді, де обговорюється значення Декларації про суверенітет та її вплив на сучасну Україну.

День прийняття Декларації про суверенітет України – це нагадування про важливість незалежності та суверенітету для будь-якої нації. Це свято об’єднує українців у спільному прагненні зберегти та зміцнити свою державу, шанувати її традиції та культуру.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь