A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Пекельний початок квітня для вогнеборців Лісовогринівецької місцевої пожежної команди

Дата: 03.04.2017 21:59
Кількість переглядів: 1070

Фото без опису

 

     Цими вихідними на Хмельниччині  спостерігалася по-справжньому весняна погода. Тож громадяни активно прибирали власні присадибні ділянки, спалювали сухостій, а рятувальники місцевої поежної команди, тим часом ліквідовували пожежі на відкритих територіях Лісовогринівецької громади.

Лише за вихідні (1-2 квітня) було зафіксовано 3  пожежі сміття, трави, залишків сухої рослинності, тощо. На думку людей, зовсім незначні вогнища, як купка сміття чи листя, не несуть у собі ніякої загрози. Проте насправді такі дії можуть стати причиною масштабної пожежі та залишити громадян без власної домівки.

Так, 1 квітня 2017 року, о 17.23 за номером "101" рятувальникам МПК  повідомили про загоряння рештків рослинності та сухої трави на околиці села Моломолинці.  Негайно на місце події  виїхала чергова зміна Лісовогринівецької місцевої пожежної команди. о 17.30 ,прибувши на місце, було встановлено що полум"ям охопилено  близько  450 м.кв земельної ділянки, рятувальники одразу розпочали гасіння  та  своїми злагодженими діями недопустили розповсюдження вогню на сінник та  на житлові будинки. Повернулися вогнеборці на бойове чергування  о 21.05.

       2 квітня ,о15.03 до рятувальників МПК звернувся житель с. Аркадіївці за допомогую.  Цього разу   підпалили рештки рослинності та залишили вогонь без нагляду! о.15.07 вогнеборці місцевої пожежної команди розпочали ліквідацію пожежі. На момент прибуття  вогнем було охоплено близько 300м.кв  та вітер швидко почав розповсюджувати вогонь на фруктові дерева. Виконавши бойове розгортання пожежної автоцистерни  пожежу було ліквідовано  силами МПК.  Повернулися рятувальники на бойове чергування о16.35. 

      Чергова подія сталася 2 квітня  о 23. 05, небайдужі люди ,котрі проїжджали  біля Лісовогринівецької місцевої пожежної команди, повідомили про загоряння лісосмуги  та узбіччя дороги між селами Печеськи та Аркадіївці. Негайно на місце  виїхала чергова зміна МПК . о 23.10 рятувальники розпочали локалізацію та ліквідацію  пожежі. На момент прибуття  вогнем було охоплено близько 400 м.кв. сухої трави та близьки 20 м.кв сухостаю. Своїми професійними та злагодженими діями   вогнеборці МПК  самотужки недопустили розповсюдження вогню на густий ліс, до якого залишалися лічені метри. Повернулися рятувальники на бойове чергування  о. 00.50 .

Шановні громадяни! Провокуючи пожежі на відкритих територіях, ви, в першу чергу, шкодите самі собі! Адже такі дії є небезпечними не лише для довкілля, але й призводять до значних матеріальних збитків — вогонь вмить може перекинутися на ваш будинок, літню кухню, сарай. Подумайте, чи варте спалювання сухостою таких наслідків! Закликаємо вас не випалювати стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером "101"!

ЛІСОВОГРИНІВЕЦЬКА МІСЦЕВА ПОЖЕЖНА КОМАНДА

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь