Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини пенсійного фонду

ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД В ДОХІД ДОМОГОСПОДАРСТВА ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ ВРАХОВУЄТЬСЯ ПЕНСІЙНА ВИПЛАТА?

У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалювального) сезону до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія. Наприклад, якщо людина звернулася за призначенням субсидії у серпні, то дохід у вигляді пенсії буде враховано за червень.

09:43:10 01.09.2023

МЕНІ 52 РОКИ, МАЮ ДОХІД МЕНШЕ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ. ЧИ МОЖУ В ТАКОМУ ВИПАДКУ РОЗРАХОВУВАТИ НА СУБСИДІЮ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА І СКРАПЛЕНОГО ГАЗУ?

Житлова субсидія на придбання твердого палива і скрапленого газу призначається один раз на календарний рік виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.

09:42:25 01.09.2023

ОТРИМАЛА ПРИХИСТОК У ПОЛЬЩІ. ВЖЕ ПОНАД РІК НЕ ОТРИМУЮ ПЕНСІЮ, ОСКІЛЬКИ ДО ВІЙНИ У МАРІУПОЛІ КОШТИ МЕНІ ПРИНОСИВ ЛИСТОНОША. ЧИ Є МОЖЛИВІСТЬ ОТРИМАТИ МОЇ ПЕНСІЙНІ КОШТИ ЗА НОВИМ МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ, НЕ ПОКИДАЮЧИ ТЕРИТОРІЮ ПОЛЬЩІ?

Відповідно до статті 49 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” у разі неотримання призначеної пенсії протягом 6 місяців підряд її виплата припиняється.

09:40:55 01.09.2023

МОЯ РІДНА СЕСТРА, ОДИНОКА МАТИ, ПОТРАПИЛА В ЛІКАРНЮ. ЧИ МОЖУ Я ОТРИМАТИ ЛІКАРНЯНИЙ, ЯКЩО ДОГЛЯДАТИМУ В ЦЕЙ ЧАС ЇЇ ПІВРІЧНУ ДОНЬКУ?

Законодавство передбачає таку можливість. Медичний висновок категорії “Догляд за дитиною у разі хвороби особи, яка доглядає за дитиною” формується лікуючим лікарем на період лікування пацієнта на підставі медичного запису про того, хто фактично здійснюватиме догляд за дитиною віком до 3 років, та висновку про тимчасову непрацездатність особи, яка здійснюватиме такий догляд (п.6 розділу 2 Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України 01.06.2021 № 1066).

10:04:42 24.07.2023

НА ЯКУ ДАТУ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ КІЛЬКІСТЬ ЧЛЕНІВ ДОМОГОСПОДАРСТВА ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ?

Кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія (п. 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

10:02:06 24.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь