Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини пенсійного фонду

Як ветерану війни подати заяву про взяття на облік і надання пільг за експериментальним проєктом онлайн

В Україні триває експериментальний проєкт, який спрощує ветеранам війни  процедуру звернення за пільгою на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) (постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1395 “Про реалізацію експериментального проєкту з удосконалення порядку взяття на облік ветеранів війни і надання їм пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу”).

10:34:29 15.07.2024

Пенсійний фонд України спростив можливість подання заяв на призначення житлової пільги ветеранам

Пенсійний фонд України разом з Міністерством у справах ветеранів України реалізував експериментальний проєкт, який спрощує ветеранам війни, а також їхнім родинам процес звернення за житловою пільгою. З червня спрощену заяву можна подати на вебпорталі електронних послуг Фонду.

10:32:19 19.06.2024

У зв’язку зі зростанням тарифу на електроенергію розмір субсидії перерахують автоматично

В Україні вже рік діє експериментальний проєкт, завдяки якому звернутися за житловою субсидією стало простіше: 13 червня 2023 року було ухвалено постанову Уряду № 601 “Про реалізацію експериментального проекту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.

10:31:15 19.06.2024

Пенсійний фонд України повідомив окремих отримувачів субсидій та пільг про необхідність звернутися за продовженням виплат

Пенсійний фонд України поінформував отримувачів житлових субсидії та пільг, які станом на 24 лютого 2022 році проживали або проживають на тимчасово окупованих територіях або територіях активних бойових дій та з початку повномасштабної агресії не звертались за перепризначенням субсидії або пільги, про необхідність подати нову заяву для продовження отримання виплат.

10:30:34 19.06.2024

При якому доході жертвам нацистських переслідувань надається 50-відсоткова знижка на оплату житлово-комунальних послуг?

Відповідно до статей 63, 64 Закону України “Про жертви нацистських переслідувань” пільга в розмірі 50-відсоткової знижки плати за житлово-комунальні послуги надається, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

13:34:42 03.06.2024

У якому випадку розмір житлової субсидії може становити 0,00 грн?

Житлова субсидія — це адресна допомога, що надається членам домогосподарства на відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

13:33:54 03.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь