A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини пенсійного фонду

У ЯКИХ ВИПАДКАХ МОЖЕ БУТИ ПРИЗНАЧЕНО ЖИТЛОВУ СУБСИДІЮ, ЯКЩО ДОМОГОСПОДАРСТВО МАЄ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ЗІ СПЛАТИ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ?

Житлова субсидія не призначається, у тому числі на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці (на дату надання інформації) заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг чи витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років, і загальна сума якої (на день звернення за призначенням житлової субсидії) перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн). 

15:20:09 26.10.2023

Я – КОЛИШНІЙ ВЧИТЕЛЬ, ОТРИМУЮ ПЕНСІЮ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ. ЗАРАЗ ВЛАШТУВАЛАСЯ В ЗАГАЛЬНООСВІТНЮ ШКОЛУ НА ПОСАДУ АСИСТЕНТА ВЧИТЕЛЯ ІНКЛЮЗИВНОГО КЛАСУ. ЧИ МАЮ Я ПРАВО В ПЕРІОД РОБОТИ НА ВИПЛАТУ ПЕНСІЇ?

Закон визначає обовʼязок пенсіонера повідомляти про факт свого працевлаштування або звільнення з роботи (стаття 16 Закону України "Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування"), оскільки право на виплату пенсії/визначення її розміру в багатьох випадках повʼязано зі статусом пенсіонера – "працюючий / непрацюючий".

09:24:46 09.10.2023

НАШЕ ДОМОГОСПОДАРСТВО СКЛАДАЄТЬСЯ З П’ЯТИ ОСІБ, НА ЯКИХ ПРИЗНАЧЕНО ЖИТЛОВУ СУБСИДІЮ. З ЯКОГО МІСЯЦЯ БУДЕ ВРАХОВАНО МЕНШУ КІЛЬКІСТЬ ЧЛЕНІВ ДОМОГОСПОДАРСТВА, ЯКЩО ДВОЄ З НИХ В СЕРЕДИНІ ЖОВТНЯ ПЛАНУЮТЬ ЗНЯТИСЬ З РЕЄСТРАЦІЇ ТА ВИЇХАТИ З КВАРТИРИ?

Для призначення житлової субсидії кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається виплата (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).    

09:23:26 09.10.2023

МИ З ЧОЛОВІКОМ РОЗЛУЧИЛИСЯ. ЧОЛОВІК НАРАЗІ ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ І ПРОЖИВАЄ В ІНШОМУ, НІЖ МИ З ДИТИНОЮ, МІСТІ. ЧИ МАЄ ВРАХОВУВАТИСЯ ЙОГО МАЙНОВИЙ СТАН ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ МЕНІ СУБСИДІЇ?

Якщо подружжя розлучилося, при призначенні житлової субсидії одному з батьків, котрий проживає з дитиною, доходи іншого з батьків дитини не враховуються (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

09:22:51 09.10.2023

ЯК ВНЕСТИ ЗМІНИ В ОСОБИСТІ ДАНІ НА ВЕБПОРТАЛІ Е-ПОСЛУГ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ?

Якщо в своєму особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України застрахована особа виявила неактуальні чи неправильні відомості про себе (наприклад, помилку в даті народження, прізвищі тощо), можна звернутися до Фонду, щоб виправити/актуалізувати інформацію. Як це зробити?

09:57:30 02.10.2023

ЯКУ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПЕНСІОНЕРА, НА КОРИСТЬ ЯКОГО ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЛАГОДІЙНА ПОЖЕРТВА, ПОТРІБНО ЗАЗНАЧАТИ ПРИ ЗДІЙСНЕННІ ПЛАТЕЖУ?

  Якщо юридична або фізична особа надає персоналізовану благодійну пожертву (адресовану визначеному нею пенсіонерові), то у платіжній інструкції у реквізиті “Призначення платежу”обов’язково зазначається інформація про пенсіонера, якому адресована благодійна пожертва:

09:56:22 02.10.2023

ЧИ БУДЕ НАДАНО ВІДПУСТКУ У ЗВ’ЯЗКУ З ВАГІТНІСТЮ ТА ПОЛОГАМИ ЖІНЦІ, З ЯКОЮ ПІДПРИЄМСТВО ПРИЗУПИНИЛО ДІЮ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ?

У період дії воєнного стану роботодавець не може відмовити працівниці в наданні відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку навіть під час призупинення дії трудового договору (стаття 12 Закону України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”). 

09:55:51 02.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь