A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини пенсійного фонду

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ НЕОБХІДНО ПОДАТИ НЕПРАЦЮЮЧОМУ ПЕНСІОНЕРУ?

Якщо непрацюючий пенсіонер зареєстрований і проживає у житловому приміщенні один, для призначення житлової субсидії він має подати лише заяву та декларацію (за встановленими формами).

09:55:28 02.10.2023

ПЕНСІОНЕРА МВС, ЯКИЙ ОДЕРЖУЄ ПЕНСІЮ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ, МОБІЛІЗОВАНО НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ. ЧИ БУДЕ ЙОМУ ПРОДОВЖЕНО ВИПЛАТУ ПЕНСІЇ ПІД ЧАС СЛУЖБИ В ЗБРОЙНИХ СИЛАХ?

Так, буде. Частиною третьою статті 2 Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” визначено, що пенсіонерам з числа військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за цим Законом, у разі призову їх на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийняття на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, до Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, органів та підрозділів цивільного захисту під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення виплата пенсій не припиняється.

09:54:15 02.10.2023

КОЛИ БУДЕ ЗАРАХОВАНО ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ МІСЯЦЬ, У ЯКОМУ СПЛАТУ ДОБРОВІЛЬНОГО ПЕНСІЙНОГО ВНЕСКУ ЗДІЙСНЕНО 31 СЕРПНЯ?

Суми сплачених страхових внесків зараховуються за місяць, у якому кошти надійшли на рахунок Пенсійного фонду України (стаття 12 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”).

14:40:37 21.09.2023

МАЮ ДВА АВТОМОБІЛІ, ОДИН З ЯКИХ ЗОВСІМ СТАРИЙ, А ІНШИЙ – 2008 РОКУ ВИПУСКУ. ЧИ МОЖУ Я ОФОРМИТИ ЖИТЛОВУ СУБСИДІЮ?

Відповідно до пункту 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, якщо на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства має у власності більше ніж один транспортний засіб, що підлягає реєстрації в установленому законодавством порядку, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа), субсидія у такому випадку не призначається.  

14:39:53 21.09.2023

ФІНАНСУВАННЯ ПЕНСІЙНИХ ВИПЛАТ ВПО

У вересні особам з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на виплату пенсій, неотриманих за минулі періоди, додатково спрямовано 536 млн грн.

14:38:15 21.09.2023

ЧИ МАЄ ПРАВО ПОТЕРПІЛИЙ НА ВИРОБНИЦТВІ, ЯКИЙ РАЗОМ ІЗ РОДИНОЮ ТИМЧАСОВО ПЕРЕБУВАЄ ЗА КОРДОНОМ, ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ОТРИМАННЯМ ЩОМІСЯЧНОЇ ГРОШОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА НАДАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОСЛУГИ ДОГЛЯДУ ВДОМА ЧЛЕНОМ ЙОГО СІМ’Ї?

Так. Під час воєнного стану в Україні та протягом одного місяця після його припинення чи скасування потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, який тимчасово проживає в іншому місці, наприклад, за кордоном, надається соціальна послуга догляду вдома шляхом виплати йому щомісячної грошової компенсації за умови, що:

14:37:03 21.09.2023

БІЛЬШІСТЬ СУБСИДІЙ НА ОПАЛЮВАЛЬНИЙ ПЕРІОД БУДЕ ПРИЗНАЧЕНО АВТОМАТИЧНО

Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується:

12:17:47 15.09.2023

ЧИ БУДЕ ЗАРАХОВАНО СПЛАЧЕНИЙ ДОБРОВІЛЬНИЙ ПЕНСІЙНИЙ ВНЕСОК, ЯКЩО ПРИ УКЛАДЕННІ ДОГОВОРУ ЛЮДИНА ПОМИЛИЛАСЬ В НАПИСАННІ ПРІЗВИЩА?

Якщо при укладенні договору приєднання людина зробила помилку в прізвищі, але при цьому правильно вказала інші реквізити, які дозволяють ідентифікувати особу, за яку проводиться платіж: реєстраційний номер облікової картки платника податків, серію і номер паспорта, – такий платіж буде враховано при розрахунку майбутньої пенсії.

12:16:54 15.09.2023

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ, ЩОБ ВІДНОВИТИ ВТРАЧЕНЕ ЧИ ПОШКОДЖЕНЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ?

Пенсійне посвідчення – документ, що підтверджує призначення пенсії.  Якщо втрачено/пошкоджено пенсійне посвідчення, пенсіонер може отримати новий документ. Для цього потрібно подати заяву на виготовлення нового пенсійного посвідчення.

12:16:30 15.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь