A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини пенсійного фонду

ПРИ ВИХОДІ НА ПЕНСІЮ ОТРИМАВ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ В РОЗМІРІ ДЕСЯТИ МІСЯЧНИХ ПЕНСІЙ. ЧИ ВКЛЮЧАЄТЬСЯ ЦЯ ВИПЛАТА ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ ДО СЕРЕДНЬОМІСЯЧНОГО СУКУПНОГО ДОХОДУ ДОМОГОСПОДАОСТВА?

Ні. Не включається. Відповідно до пункту 7 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для всіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 632, до сукупного доходу при призначенні субсидії не включається допомога, компенсація, яка надається, зокрема, відповідно до законодавства, є одноразовою та отримана протягом одного календарного року.

10:56:40 11.09.2023

ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД В ДОХІД ДОМОГОСПОДАРСТВА ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ ВРАХОВУЄТЬСЯ ПЕНСІЙНА ВИПЛАТА?

У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалювального) сезону до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія. Наприклад, якщо людина звернулася за призначенням субсидії у серпні, то дохід у вигляді пенсії буде враховано за червень.

09:43:10 01.09.2023

МЕНІ 52 РОКИ, МАЮ ДОХІД МЕНШЕ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ. ЧИ МОЖУ В ТАКОМУ ВИПАДКУ РОЗРАХОВУВАТИ НА СУБСИДІЮ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА І СКРАПЛЕНОГО ГАЗУ?

Житлова субсидія на придбання твердого палива і скрапленого газу призначається один раз на календарний рік виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.

09:42:25 01.09.2023

ОТРИМАЛА ПРИХИСТОК У ПОЛЬЩІ. ВЖЕ ПОНАД РІК НЕ ОТРИМУЮ ПЕНСІЮ, ОСКІЛЬКИ ДО ВІЙНИ У МАРІУПОЛІ КОШТИ МЕНІ ПРИНОСИВ ЛИСТОНОША. ЧИ Є МОЖЛИВІСТЬ ОТРИМАТИ МОЇ ПЕНСІЙНІ КОШТИ ЗА НОВИМ МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ, НЕ ПОКИДАЮЧИ ТЕРИТОРІЮ ПОЛЬЩІ?

Відповідно до статті 49 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” у разі неотримання призначеної пенсії протягом 6 місяців підряд її виплата припиняється.

09:40:55 01.09.2023

МОЯ РІДНА СЕСТРА, ОДИНОКА МАТИ, ПОТРАПИЛА В ЛІКАРНЮ. ЧИ МОЖУ Я ОТРИМАТИ ЛІКАРНЯНИЙ, ЯКЩО ДОГЛЯДАТИМУ В ЦЕЙ ЧАС ЇЇ ПІВРІЧНУ ДОНЬКУ?

Законодавство передбачає таку можливість. Медичний висновок категорії “Догляд за дитиною у разі хвороби особи, яка доглядає за дитиною” формується лікуючим лікарем на період лікування пацієнта на підставі медичного запису про того, хто фактично здійснюватиме догляд за дитиною віком до 3 років, та висновку про тимчасову непрацездатність особи, яка здійснюватиме такий догляд (п.6 розділу 2 Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України 01.06.2021 № 1066).

10:04:42 24.07.2023

НА ЯКУ ДАТУ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ КІЛЬКІСТЬ ЧЛЕНІВ ДОМОГОСПОДАРСТВА ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ СУБСИДІЇ?

Кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія (п. 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

10:02:06 24.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь